Getty Images
Een vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. Het bereiden van deze heerlijke rode bietjesstamppot met tofu duurt 30 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram gare rode bietjes
- Azijn
- 150 gram tofu
- Stukje prei
- ½ rode spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- Ca. 1½ dl halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de bietjes schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de bietjes in een bodempje water met wat azijn.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Maak de prei schoon en snijd het in smalle ringen.
- Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
- Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Bak de preiringen en de reepjes peper mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng er de bietjes door en maak er met de hete melk een smeuïge stamppot van.
- Schep het tofumengsel er op.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Omelet met tofu
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden per persoon | |||||
Recept | |||||
Energie | 510 kcal | ||||
Eiwit | 20 gram | ||||
Koolhydraten | 65 gram | ||||
Vet | 15 gram | ||||
Verzadigd vet | 3 gram | ||||
Vezels | 10 gram | ||||
Zout | 0,46 gram |
Bron
- Voedingscentrum