Rode bietjesstamppot met tofu

Getty Images

Een vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. Het bereiden van deze heerlijke rode bietjesstamppot met tofu duurt 30 minuten en het recept is geschikt voor 2 personen. Eet smakelijk.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • Azijn
  • 150 gram tofu
  • Stukje prei
  • ½ rode spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • Ca. 1½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verwarm de bietjes in een bodempje water met wat azijn.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Maak de prei schoon en snijd het in smalle ringen.
  6. Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
  7. Bak de tofu in de hete olie aan alle kanten bruin.
  8. Bak de preiringen en de reepjes peper mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  10. Meng er de bietjes door en maak er met de hete melk een smeuïge stamppot van.
  11. Schep het tofumengsel er op.


Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Omelet met tofu
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
 

Voedingswaarden per persoon
      Recept
Energie     510 kcal
Eiwit     20 gram
Koolhydraten     65 gram
Vet     15 gram
Verzadigd vet     3 gram
Vezels     10 gram
Zout     0,46 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum