Rode bonensalade

rode bonen
Getty Images

Probeer eens een salade met kidney bonen! Makkelijk te bereiden en geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidney bonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot of stukje ui
  • Mespunt tijm
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepels olie
  • 4 plakjes bacon
  • 200 gram kerstomaatje, rauw
  • 1 kropje radicchio (roodlofsla of rode sla)
  • 1 bos radijs
  • 8 groene olijven

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de kleingesneden sjalot, de tijm, peper, azijn en de olie toe.
  3. Meng dit door de bonen en laat het een half uur intrekken.
  4. Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de tomaatjes in vieren, scheur de sla in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.
  7. Snijd de olijven in plakjes.
  8. Meng alles door de bonen.
  9. Maak de salade eventueel op smaak met wat mosterd.
  10. Leg de plakjes bacon er op.


Menusuggestie

Lekker met een sneetje volkorenbrood.


Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum