Getty Images
Een oer-Hollands gerecht met aardappelen en kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
- 40 gram gedroogde appeltjes
- 2 kruidnagels
- kaneel
- peper
- 6 aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- azijn
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Schaaf de rode kool in fijne slierten.
- Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Verwijder de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.
- Geef de kipreepjes en aardappelen erbij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram