Getty Images
Een vleugje zoet met deze heerlijke rode koolsalade met tijm en rozijnen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ dl appelsap of sinaasappelsap
- Stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool
- Azijn
- Tijm
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze een paar minuten is het appelsap koken.
- Schaaf de rode kool fijn.
- Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.
- Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 kleine hamlapjes
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Appelsap:
Bewaar een geopend pak of fles appelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
145kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
8 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum