Getty Images
Krokant kunstwerk uit de oven. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ pak bruinbroodmix
- 1 eetlepel olie
- 500 gram rode uien
- ± 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Tijm
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 100 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Maak het broodmix met water en 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de rest van de olie glazig.
- Voeg de balsamico azijn, de basterdsuiker, peper en wat tijm toe. Stoof de uien in 20 minuten gaar.
- Warm de oven voor op 220° C.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg het deeg op een ingevet bakblik.
- Beleg het deeg met de uien.
- Strooi er de pijnboompitten over en verdeel er de geitenkaas over.
- Bak de pizza op de onderste richel van de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Ingrediënten over?
Broodmix:
Bewaar een rest broodmix droog en donker in de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Maak van de rest kleine broodjes en bak ze in 15-20 minuten gaar.
Voedingswaarden
Energie
640kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2310 milligram
Bron
- Voedingscentrum