Getty Images
Een kleurrijke maaltijd voor een dagje zonder vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels cashewnoten
- 150 gram zilvervliesrijst
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in parten.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van circa 2 centimeter.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
- Doe het citroensap er bij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
- Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
- Hak de cashewnoten grof en strooi de noten er over. Geef de rijst erbij.
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram