Getty Images
Een heerlijk Aziatisch gerechtje dit keer. Roerbakschotel met mie. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 200 gram mie
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 2 rode uien
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus zoet
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
- Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Snijd de peper in smalle reepjes.
- Bak het vlees in de olie bruin.
- Bak de uienringen kort mee.
- Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
- Maak op smaak met wat sojasaus.
- Strooi het sesamzaad er over.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum