Roerbakschotel met mie

Getty Images

Een heerlijk Aziatisch gerechtje dit keer. Roerbakschotel met mie. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 200 gram mie
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 2 rode uien
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus zoet

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  4. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
  6. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  7. Snijd de peper in smalle reepjes.
  8. Bak het vlees in de olie bruin.
  9. Bak de uienringen kort mee.
  10. Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
  11. Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
  12. Maak op smaak met wat sojasaus.
  13. Strooi het sesamzaad er over.

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum