Getty Images
Alles in één wok.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 150 gram volkoren noedels
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 2 rode uien
- 1 kleine stronk broccoli
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd het vlees in smalle reepjes.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
- Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
- Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee.
- Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
- Maak op smaak met wat ketjap. Strooi het sesamzaad er over.
Ingrediënten over?
Ui: bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum