Roerbakschotel met visfilet

Getty Images

Gezonde vis met heerlijke groenten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram broccoli
  • 1 klein blikje doperwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zakje voorgekookt aardappelpartjes (ca. 450 gram)
  • 1 dl bouillon (van tablet)
  • 1 laurierblad
  • 200 gram tilapia of pangasius

Bereiding

  1.     Maak de groente schoon.
  2.     Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  3.     Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4.     Laat de doperwten uitlekken.
  5.     Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met wat peper.
  6.     Roerbak de aardappelpartjes mee bruin.
  7.     Voeg de groente met de bouillon en het laurierblad toe en stoof het geheel 3 minuten.
  8.     Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  9.     Stoof de vis in 5 minuten mee gaar.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

    ½ komkommer
    1 bosuitje
    4 takjes peterselie
    azijn


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis: verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
 

Voedingswaarden

Energie 
420kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
950 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum