Getty Images
Vandaag staat op het menu: romige tagliatelle met vis. Ook lekker met snijboontjes. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
- 200 gram visfilet, bijv. koolvis
- Citroensap
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 8 olijven
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 dl kookroom light
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de vis in blokjes.
- Strooi wat peper over de vis en druppel er wat citroensap over.
- Snijd de paprika in repen.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie en bak hierin de vis 2 minuten.
- Voeg de paprika, de olijven, de bosuitjes en de kappertjes toe en bak dit nog 2 minuten.
- Giet de kookroom er bij en warm het geheel kort door.
- Giet de tagliatelle af en meng dit door de vis.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum