Romige tagliatelle met vis

Getty Images

Vandaag staat op het menu: romige tagliatelle met vis. Ook lekker met snijboontjes. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • 200 gram visfilet, bijv. koolvis
  • Citroensap
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 8 olijven
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 dl kookroom light

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de vis in blokjes.
  3. Strooi wat peper over de vis en druppel er wat citroensap over.
  4. Snijd de paprika in repen.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de vis 2 minuten.
  8. Voeg de paprika, de olijven, de bosuitjes en de kappertjes toe en bak dit nog 2 minuten.
  9. Giet de kookroom er bij en warm het geheel kort door.
  10. Giet de tagliatelle af en meng dit door de vis.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum