Rösti met kruidensaus

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Rösti met kruidensaus. Ook lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en groene kool. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400-500 gram vastkokende aardappelen
  • ½ gedroogd pepertje
  • 1 eetlepel olie
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes selderij of dille
  • 4 takjes peterselie
  • 1 dl magere griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en rasp hem boven een grote kom.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom.
  3. Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verwarm de olie in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
  5. Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
  6. Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant bruin.
  7. Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden en de mosterd door de yoghurt en geef de saus bij de rösti.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees en groene kool.
Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram groene kool

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
265kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum