Getty Images
Maak zelf een heerlijke kruidenpasta!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 6 takjes peterselie
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 2 eetlepels olie
- 150 gram runderreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Was de peterselie.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
- Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, de knoflook, de rode peper, de oregano en de azijn tot een gladde puree.
- Verdun de puree met de olie.
- Bestrooi de runderreepjes met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
- Geef de chimichurri er bij.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum