Runderreepjes met chimichurri

Getty Images

Maak zelf een heerlijke kruidenpasta!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 6 takjes peterselie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  • Was de peterselie.
  • Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
  • Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, de knoflook, de rode peper, de oregano en de azijn tot een gladde puree.
  • Verdun de puree met de olie.
  • Bestrooi de runderreepjes met peper.
  • Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
  • Geef de chimichurri er bij.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum