Runderrolletje met pesto

Getty Images

Lekker met snijboontjes en krielaardappeltjes!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bieflapjes
  • 1½ eetlepel pesto
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1.     Leg op het vlees een stukje plastic folie en klop het vlees wat plat.
  2.     Bestrijk de bieflapjes met 1 eetlepel pesto en leg op ieder lapje een half plakje rauwe ham.
  3.     Rol het vlees op.
  4.     Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
  5.     Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  6.     Maak een jus met een scheutje water en de rest van de pesto.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  •     400 gram snijbonen
  •     400 gram krielaardappeltjes

Ingrediënten over?

Pesto
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
 

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum