Getty Images
Lekker met aardappels, bietjes en pompoen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 250 gram runderriblap
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 125 milliliter bouillon met minder zout
- 50 gram kerstomaatjes
- 5 olijven
- 2 zoete aardappelen
- stuk pompoen (circa 400 gram)
- 250 gram gare rode en eventueel gele bieten
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de riblap in flinke dobbelstenen.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de margarine in een braadpan. Bak hierin het vlees bruin.
- Bak de helft van de ui, de knoflook en de bleekselderij kort mee.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Breng de bouillon aan de kook en schenk het bij het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur stoven.
- Halveer de tomaatjes. Doe de tomaatjes en de olijven bij het vlees en stoof het nog een half uur.
- Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd ze in flinke stukken.
- Schil het stuk pompoen en verwijder draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
- Schil de bietjes en snijd ze in parten.
- Fruit de rest van de ui in de olie. Voeg de aardappel en groente toe met een scheutje water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram