Getty Images
Het vlees en de groente zijn zacht en vol smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 250 gram runderlappen
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- tijm
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- stuk koolraap
- stuk knolselderij
- 6 aardappelen
Bereiding
- Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg 200 milliliter heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
- Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
800 milligram