Rundvleescurry met aubergine

Getty Images

Een heerlijke rundvleescurry die in een half uurtje op tafel staat. Laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • Stukje gemberwortel
  • 200 gram runderlap
  • 2 eetlepels olie
  • + 1 eetlepel rode currypasta (pot)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 grote aubergine
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui, de gember en de currypasta kort mee.
  6. Voeg 1½ dl kokend water en de vissaus bij het vlees.
  7. Stoof het vlees met een deksel op de pan 1½ uur.
  8. Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
  9. Verwarm de andere eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine bruin.
  10. Schep de aubergine door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
  11. Was de koriander en knip de blaadjes klein. Strooi de koriander over het gerecht.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst of (naan)brood.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

 

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1540 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum