Getty Images
Een heerlijke rundvleescurry die in een half uurtje op tafel staat. Laat het u smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 flinke ui
- Stukje gemberwortel
- 200 gram runderlap
- 2 eetlepels olie
- + 1 eetlepel rode currypasta (pot)
- 1 eetlepel vissaus
- 1 grote aubergine
- 4 takjes koriander
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plakjes in reepjes.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Fruit de ui, de gember en de currypasta kort mee.
- Voeg 1½ dl kokend water en de vissaus bij het vlees.
- Stoof het vlees met een deksel op de pan 1½ uur.
- Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
- Verwarm de andere eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine bruin.
- Schep de aubergine door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein. Strooi de koriander over het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst of (naan)brood.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1540 milligram
Bron
- Voedingscentrum