Getty Images
Heerlijk, die zomerse dagen. Maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan en wil je toch lekker, gezond en volwaardig eten? Deze koude vegetarische salade van parelcouscous en kikkererwten is een goede keuze.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
25
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 1 blikje kikkererwten (400 gram)
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- Klein bosje verse peterselie
- Klein bosje verse koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel chiliflakes
- 1 theelepel ras-el-hanout (kruidenmengsel)
- Eventueel: feta
Bereiding
Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaatjes in plakjes, hak de verse kruiden fijn. Meng olijfolie, tomatenketchup, citroensap, chiliflakes en ras-el-hanout door de warme couscous en laat dit afkoelen. Meng de tomaten, ui, kikkererwten en kruiden door de afgekoelde couscous. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met blokjes verkruimelde feta.
Bron
- Plus Magazine