Getty Images
Een heerlijke schnitzel met ham, salie en wijn. Genieten dus!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzel
- 2 plakjes rauwe ham
- 4 salieblaadjes of 1 theelepel gedroogde salie
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl droge witte wijn
Bereiding
- Leg op iedere schnitzel een plakje ham en 2 blaadjes salie.
- Vouw het vlees dubbel en steek het vast met een houten cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten bruin en gaar.
- Neem het vlees uit de pan en schenk de wijn erin.
- Roer het aanbaksel los.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met peultjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram doperwtjes
- 150 gram peultjes
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
0 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum