Saltimbocca alla Romana

saltimbocca
Getty Images

Een heerlijke schnitzel met ham, salie en wijn. Genieten dus!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzel
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 4 salieblaadjes of 1 theelepel gedroogde salie
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl droge witte wijn

Bereiding

  1. Leg op iedere schnitzel een plakje ham en 2 blaadjes salie.
  2. Vouw het vlees dubbel en steek het vast met een houten cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten bruin en gaar.
  4. Neem het vlees uit de pan en schenk de wijn erin.
  5. Roer het aanbaksel los.


Menusuggestie

Lekker met doperwtjes met peultjes en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram doperwtjes
  • 150 gram peultjes
  • 6 kleine aardappelen


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum