Getty Images
Pikante specialiteit uit Indonesië
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel olie
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 groot blik bruine bonen
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak in een vijzel of in de keukenmachine een mengsel van de ui, de knoflook, de sambal en de laos.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de taugé.
- Verwarm de olie en fruit hierin het kruidenmengsel enkele minuten zacht.
- Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet, het citroensap en de basterdsuiker toe en breng dit aan de kook.
- Doe de prei en de uitgelekte en afgespoelde bruine bonen in de saus en warm het geheel goed door.
- Warm op het laatst de taugé even mee.
Ingrediënten over?
Taugé: taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
465kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum