Getty Images
Een lekkere grote sandwich met kip. Lekker genieten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 3 gegrilde rode paprika's
- 1/2 teentje knoflook
- Mespunt tijm
- 200 gram diepvries doperwtjes
- Kruidenazijn
- 150 gram gerookte kipfilet
- 4 dikke sneden volkorenbrood
- Handje rucolasla
Bereiding
- Pureer de helft van de paprika's met een staafmixer.
- Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
- Maak de paprikapuree op smaak met wat tijm, peper en een beetje zout.
- Snijd de rest van de paprika's in reepjes.
- Laat de doperwtjes in een bodempje water gaar worden.
- Meng er de reepjes paprika door en maak dit op smaak met een beetje azijn.
- Laat het doperwtenmengsel afkoelen.
- Snijd de kipfilet in repen.
- Besmeer 2 boterhammen dik met de paprikapuree en verdeel er de rucola over.
- Leg er de reepjes kip op en dek af met de andere boterhammen.
- Snijd de sandwiches schuin door en geef er de doperwtjessalade bij.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum