Getty Images
Een heerlijke soep met selderij, peterselie en nootmuskaat. Lekker als voorgerecht en binnen 15 minuten klaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- ¼ (groente)bouillontablet
- 1 eetlepel bloem
- ½ dl halfvolle melk
- 4 takjes peterselie
- Nootmuskaat
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
- Kook de selderij 5 minuten in 3 dl water met het stukje bouillontablet.
- Meng de bloem met wat van de melk aan tot een glad papje en verdun dit met de rest van de melk.
- Giet dit al roerend bij de bouillon en kook de soep nog een minuut.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Maak de soep op smaak met de peterselie en wat nootmuskaat.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht vis met mosterdkorstje en snijboontjes met witte bonen.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood of in een tomatensaus.
Voedingswaarden
Energie
40kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
750 milligram
Bron
- Voedingscentrum