Getty Images
Een heerlijk noedelrecept dat speelt met je smaakbeleving.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Kook de mie of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Verwijder de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
- Verwarm de sojasaus en warm de reepjes peper mee.
- Giet de noedels af en meng er de sojasaus met de peper en het sesamzaad door.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gebakken kipfilet en roerbakgroente.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram varkensfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 - 2 struikjes paksoi
Ingrediënten over?
Rode peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
5 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum