Getty Images
Heerlijk gerecht met zoetzure twist. Na een half uurtje kunt u er samen van genieten. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- ½ rood pepertje
- 2 eetlepels (witte wijn) azijn
- ½-1 eetlepel suiker
- 1 sinaasappel
- 500 gram prei
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
- Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
- Maak de prei schoon.
- Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken prei als het dikke prei is.
- Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal.
- Schenk de dressing er over en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
- Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de prei.
Menusuggestie
Lekker met een kalfslapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kalfslapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
140kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum