Siciliaanse spinazie

siciliaanse spinazie
Getty Images

Mediterraans genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 750 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  2. Was de spinazie.
  3. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  6. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum