Getty Images
Drie soorten in één klap
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik kidneybonen
- 1 klein blik bruine bonen
- 1 klein blik witte bonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 300 gram roerbakgroente
- Chilivlokken
- 1 eetlepel balsamico-azijn
Bereiding
- Doe de drie soorten bonen met wat kookvocht in een pan en verwarm dit op klein vuur.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin. Bak de ui en de roerbakgroente ± 5 minuten mee.
- Voeg wat chilivlokken en de balsamico-azijn toe.
- Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel er door.
Ingrediënten over?
Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
30 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum