Getty Images
Drie soorten bonen in één gerecht voor 2 personen en binnen 15 minuten klaar.
Ingrediënten
- 1 klein blik kidneybonen
- 1 klein blik bruine bonen
- 1 klein blik witte bonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 300 gram roerbakgroente
- Chilivlokken
- 1 eetlepel balsamico-azijn
Bereiding
- Doe de drie soorten bonen met wat kookvocht in een pan en verwarm dit op klein vuur.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin. Bak de ui en de roerbakgroente ± 5 minuten mee.
- Voeg wat chilivlokken, een beetje zout en de balsamico-azijn toe.
- Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel er door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 485 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 30 gram | |
Zout | 0,8 gram |
Bron
- Voedingscentrum