Getty Images
Genieten van vegetarisch eten doe je zo.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel paprikapoeder
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel kookroom
Bereiding
- Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met paprikapoeder.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de uien 5 minuten zacht.
- Bak de tofu een paar minuten mee.
- Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee.
- Roer er de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
- Giet er 200 ml water bij en breng dit aan de kook. Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen.
- Roer er de kookroom door en maak de Stroganoff op smaak met wat peper en eventueel nog wat paprikapoeder.
Menusuggestie
Lekker met witte koolsalade en volkoren macaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- Koolsalade met yoghurtdressing
- 150 gram volkorenmacaroni
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum