Heerlijk met zelfgemaakte pesto
PuurGezond
Met warm weer sta je liever niet heel lang in de keuken. Ook in korte tijd kun je snel iets lekkers én gezonds op tafel zetten. Deze zomerse pasta bijvoorbeeld. Eet smakelijk!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 200-250 gram ongekookte pasta (farfalle of penne)
- 250 gram kipfilet
- 1 courgette
- ½ aubergine
- olijfolie
- 175 gram cherrytomaatjes
- 3 eetlepels (homemade) pesto
- rucola
Bereiding
- Kook de pasta, volgens recept, in ruim water gaar. Snij ondertussen de kip, courgette en aubergine in stukjes.
- Doe wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kip erin. Voeg vervolgens, als de kip wit gekleurd is, de courgette en aubergine toe.
- Bestrooi de inhoud van de pan met wat peper.
- Halveer de cherrytomaatjes. Giet de pasta af en doe deze ook in de wok. Roer hier de (homemade) pesto door en voeg de cherrytomaatjes toe. Roer voorzichtig door elkaar tot de tomaatjes goed warm zijn.
- Serveer de pasta in een schaal en strooi er wat rucola overheen.
Dit is een recept van PuurGezond en verscheen eerder op Gezondheidsnet.nl.