Getty Images
Dit recept met snijbonen is makkelijk en snel klaar. Lekker met zilvervliesrijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram snijbonen
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 eetlepels bloem
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 100 gram gekookte ham
- Azijn
- Dragon of dille
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in repen. Kook de snijbonen in weinig water in 10-12 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine zacht.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Laat de saus even koken.
- Snijd de ham in blokjes en roer ze door de saus.
- Laat de snijbonen uitlekken en schep de hamsaus er door.
- Maak het gerecht op smaak met een beetje azijn en wat dragon of dille.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Voedingswaarden
Energie
225kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum