Getty Images
Gevulde deegpakketjes uit de oven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 2 eieren
- Stukje prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 100 gram vegetarisch gehakt
- 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
- (gerookt) paprikapoeder
- Tomatenketchup
- 1 eetlepel halfvolle (koffie)melk
Bereiding
- Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
- Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
- Bak het vegetarische gehakt kort mee.
- Pel de eieren en snijd ze in stukken.
- Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
- Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
- Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
- Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn. Druk de randen met een vork goed dicht.
- Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
- Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Menusuggestie
Lekker met een maissalade met olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 blik maïs (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 2 gegrilde paprika's (pot)
- 12 olijven
- 1 eetlepel limoensap
Ingrediënten over?
Vegetarische gehakt:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui, preiringen of reepjes paprika en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum