Spaanse kipschotel

kip
Getty Images

Pollo delicioso

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 klein glas droge sherry
  • 1½ dl kippenbouillon

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de champignons en de bleekselderij kort mee.
  7. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de sherry en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 1 klein volkoren stokbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum