Getty Images
Met erwtjes en chorizo
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 spaanse peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 (tros)tomaten
- 50 gram chorizo
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 5 takjes peterselie
- 10 olijven
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Snijd de chorizo in stukjes.
- Verwarm een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak hierin de chorizo op klein vuur. Bak de ui, de knoflook en de kurkuma mee.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
- Meng dit met de tomatenblokjes en de ringetjes peper door de rijst.
- Was de peterselie en knip het klein. Snijd de olijven in plakjes.
- Maak de salade op smaak met de peterselie en de olijven.
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1550 milligram
Bron
- Voedingscentrum