Getty Images
Dit recept voor een simpele pasta is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met een salade erbij.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 75 gram rauwe ham
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de rauwe ham in smalle reepjes.
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de sjalot zacht in de olie.
- Voeg de doperwtjes toe met de bouillon en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
- Meng er de rauwe ham door.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe.
- Schep er de peterselie door.
- Strooi er aan tafel de Parmezaanse kaas over.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met paprika.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 schaaltjes sla met dressing
- 1 rode paprika
- 1 ei
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 580 kcal | 715 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram |
Vet | 20 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 8 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Zout | 2,27 gram | 2,37 gram |
Bron
- Voedingscentrum