Getty Images
Met deze overheerlijke vegetarische pasta waant u zich in Italië. Buon appetito!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 groene paprika
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 eetlepels kappertjes
- basilicum
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika in blokjes, de courgette in halve plakken en de knoflook in stukjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de paprika, de courgette en het blik tomaten met het vocht toe.
- Laat de groente gaar worden.
- Maak de saus op smaak met peper, de olijven, de kappertjes en basilicum.
- Meng de uitgelekte spaghetti er door.
Menusuggestie
Lekker met reepjes varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram ongepaneerde schnitzel
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
395kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum