Getty Images
Dit Italiaanse gerecht is eindeloos lekker! Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot of kleine ui
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram vegetarisch gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel pesto
- 25 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in vieren.
- Verwarm de olie in een pan met een anti aanbakbodem en fruit hierin de ui.
- Pers de knoflook er boven uit.
- Bak het vegetarische gehakt mee.
- Voeg de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat de saus, met de deksel op de pan, 15 minuten zacht koken.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de kappertjes, wat peper en de pesto door de saus.
- Giet de spaghetti af en hussel de saus er door.
- Strooi aan tafel de geraspte kaas er over.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- 1 eetlepel bieslook
- azijn
Voedingswaarden
Energie
630kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum