Getty Images
Spaghetti met tomaat en basilicum, een heerlijk gerecht. Dit pastagerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met kropsla met parten ei en radijs.
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ gedroogd pepertje
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in kleine blokjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij 10 minuten zacht in de olie.
- Voeg de tomaten toe met het pepertje en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum en geef de geraspte kaas erbij.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met parten ei en radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 eieren
- kropsla
- 1 bosje radijs
- 2 eetlepels slasaus 25 % olie
- 2 eetlepels biogarde yoghurt halfvol
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 500 kcal | 590 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 6 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Zout | 0,33 gram | 1,13 gram |
Bron
- Voedingscentrum