Getty Images
Vers of uit de vriezer!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram gekookte ham
- ½ dl witte wijn
- ½ dl bouillon
- 1 dl kookroom light
- 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 5 blaadjes salie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Rol 4 plakjes ham op en houd ze apart. Snijd de rest van de ham in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper en een beetje zout een paar minuten zacht in de olie.
- Giet er de wijn en de bouillon bij en laat dit 5 minuten koken.
- Voeg de kookroom, de kleingesneden ham en de tuinboontjes toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
- Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Scheur de gewassen blaadjes salie en roer ze door de tuinbonensaus.
- Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.
- Geef de hamrolletjes er bij.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2070 milligram
Bron
- Voedingscentrum