Getty Images
Helemaal in het seizoen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram gekookte ham
- 1½ dl bouillon met minder zout
- 2 eetlepels kookroom light
- 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
- 150-200 gram volkoren spaghetti
- 150 gram gerookte zalm
- 5 blaadjes salie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper en een beetje zout een paar minuten zacht in de olie.
- Giet er de bouillon bij en laat dit 5 minuten koken.
- Voeg de kookroom en de tuinboontjes toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
- Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de zalm in reepjes
- Scheur de gewassen blaadjes salie.
- Roerde zalm en de salie door de tuinbonensaus.
- Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2820 milligram
Bron
- Voedingscentrum