Spaghetti met tuinboontjes, room en zalm

spaghetti
Getty Images

Helemaal in het seizoen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram gekookte ham
  • 1½ dl bouillon met minder zout
  • 2 eetlepels kookroom light
  • 300 gram verse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 150 gram gerookte zalm
  • 5 blaadjes salie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook met wat peper en een beetje zout een paar minuten zacht in de olie.
  3. Giet er de bouillon bij en laat dit 5 minuten koken.
  4. Voeg de kookroom en de tuinboontjes toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
  5. Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd de zalm in reepjes
  7. Scheur de gewassen blaadjes salie.
  8. Roerde zalm en de salie door de tuinbonensaus.
  9. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.

Ingrediënten over?

Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken. 

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2820 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum