Getty Images
Als dessert voor deze week hebben we speculaasbroodjes. Lekker voor het sinterklaasweekend. Laat de herfststormen maar komen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 50 gram rozijnen
- 1 sinaasappel (alleen de schil)
- 300 gram meergranenbroodmix
- Ca. 8 speculaasjes of 75 gram
- kruidnootjes
- 1 appel
- 2 eetlepels olie
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp het buitenste laagje van de schil.
- Meng de geraspte sinaasappelschil door de meergranenbroodmix.
- Maak er met water en de olie een brooddeeg van volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kneed er de rozijnen door.
- Dek het deeg af met plastic folie en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Verkruimel de speculaasjes of kruidnootjes tot kleine kruimels. Gebruik hiervoor een keukenmachine of doe de speculaas in een schone theedoek en sla ze met een fles of deegrollen klein.
- Warm de oven voor op 50° C.
- Schil de appel en rasp hem grof.
- Druk of rol het deeg op het aanrecht tot een rechthoekige lap van ca. 25 bij 25 cm.
- Verdeel de geraspte appel in een smalle strook over de hele breedte van de deeglap. Strooi hier de speculaaskruimels over.
- Rol de deeglap op en snijd de rol in 10 stukjes.
- Leg de rolletjes met de snijkant naar boven op het bakblik van de oven.
- Schuif de bakplaat in het midden van de warme oven laat de rolletjes eerst 20 minuten in de warme oven rijzen, met de ovendeur op een kier.
- Neem de bakplaat uit de oven en zet op een warme plaats weg.
- Verwarm de oven tot 180° C en bak de broodjes in ca. 20 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een stamppotje met groene kool en saucijsjes.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
4 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum