Getty Images
Met dit gerecht bent u helemaal in de bonen!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels azijn
- 1 theelepel bonenkruid
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
- Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
- Roer er van het vuur af azijn, peper en bonenkruid door.
- Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing er door.
- Laat de groente afkoelen en de dressing intrekken.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 hamlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum