Sperziebonen met sjalottendressing

Getty Images

Met dit gerecht bent u helemaal in de bonen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel bonenkruid

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  4. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  5. Roer er van het vuur af azijn, peper en bonenkruid door.
  6. Giet de sperziebonen af en schep de sjalottendressing er door.
  7. Laat de groente afkoelen en de dressing intrekken.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum