Sperziebonen met tomaat

Getty Images

Een gemakkelijke maar voedzame maaltijd!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote, rijpe tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
  • Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
  • Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.

Allergie info

Vrij van melk, ei en gluten

Menusuggestie

Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderriblappen
  • eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
130kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum