Getty Images
Een gemakkelijke maar voedzame maaltijd!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 grote, rijpe tomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de specerijen en de stukjes tomaat kort mee.
- Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en warm het geheel goed door.
Allergie info
Vrij van melk, ei en gluten
Menusuggestie
Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram runderriblappen
- eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
130kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
7 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum