Sperziebonen op z’n Italiaans

Getty Images

Fris door citroenrasp.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen (alleen de schil wordt gebruikt)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 6 minuten beetgaar.
  2. Pel het teentje knoflook en snijd het klein.
  3. Fruit de knoflook in de olie zacht.
  4. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
  5. Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.
  6. Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de bonen.
  7. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil.

Menusuggestie

Lekker met een reepjes varkensvlees en gebakken (kriel)aardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfilet
  • 400 gram krielaardappelen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur