Sperziebonensalade met ei en citroen

Getty Images

De dressing met citroen maakt het lekker fris.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram sperziebonen
  • 4 eieren
  • 5 olijven
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 1/2 volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  3. Kook de eieren hard.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  6. Maak een dressing van het sap van de citroen, geraspte citroenschil, de olie en wat peper.
  7. Meng de dressing en de olijven door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
  8. Snijd de eieren in parten en schep ze er voorzichtig door.
  9. Geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur