Getty Images
De dressing met citroen maakt het lekker fris.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 450 gram sperziebonen
- 4 eieren
- 5 olijven
- 1 citroen
- 1 eetlepel olie
- peper
- 1/2 volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
- Kook de eieren hard.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
- Maak een dressing van het sap van de citroen, geraspte citroenschil, de olie en wat peper.
- Meng de dressing en de olijven door de sperziebonen en laat ze afkoelen.
- Snijd de eieren in parten en schep ze er voorzichtig door.
- Geef er stokbrood bij.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1700 milligram