Getty Images
Een ijzersterk recept met vegetarische reepjes, smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 uien
- 750 gram spinazie
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- Ca. 1½ dl halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Fruit de uien in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische roerbakreepjes mee.
- Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.
- Giet er eventueel wat vocht af.
- Maak het geheel op smaak met peper en voeg de stukjes paprika toe.
- Maak van de gare aardappelen en de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar.
Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum