Getty Images
Probeer deze gezonde salade met spinazie en zelf gemaakte croutons! Tip: gebruik oud brood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 bosuitje
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 sneetje volkoren of bruinbrood
- 200 gram spinazie
- 1 blikje doperwtjes
Bereiding
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Halveer het ei en neem de dooier er uit.
- Hak het eiwit fijn.
- Wrijf de dooier door een zeef.
- Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
- Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in.
- Snijd het brood in blokjes.
- Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Laat de doperwtjes uitlekken.
- Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
- Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.
Menusuggestie
Lekker met varkensfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 klein varkenshaasje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden
Energie
180kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum