Getty Images
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram kleine aardappelen
- 4 eieren
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- 4 olijven
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappelpartjes in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
- Bak de aardappelpartjes in de hete margarine bruin.
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
- Was het bosuitje en snijd het in smalle ringen.
- Pel de eieren. Snijd 2 eieren in parten en zet ze apart.
- Halveer de andere eieren en neem de dooiers er uit.
- Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooiers door een zeef.
- Maak van de eierdooiers met de azijn, de mosterd, de olie en peper een sausje.
- Was de spinazie in een vergiet. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Halveer de olijven.
- Meng de dressing, de doperwtjes en de olijven door de spinazie.
- Strooi het gehakte eiwit er over. Geef de parten ei en de gebakken aardappelen er bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
900 milligram