Getty Images
Voor de zelfmaakzomer
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram peultjes
- 100 gram spinazie of postelein
- 125 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 2 theelepels gembersiroop
- 1 theelepel mosterd
- Mespunt suiker
- 1 eetlepel olie
- 4 sneetjes bruinbrood
- 50 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 4 minuten gaar.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de gembersiroop, de mosterd, suiker, peper en de olie.
- Schep de dressing door de nog warme peultjes.
- Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
- Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
- Meng alle groente en schik de croutons er op.
Menusuggestie
Lekker met linzen met bosuitjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels linzen
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel olijfolie
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
7 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum