Spinaziesalade met ham en croutons

Getty Images

Eet spinazie eens rauw. Een veelzijdige superfood, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 300 gram spinazie
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • 3 theelepels mosterd

Bereiding

  1. Bak de plakjes rauwe ham in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  2. Snijd het brood in blokjes.
  3. Neem de ham uit de pan.
  4. Bak de blokjes brood in de koekenpan aan alle kanten bruin.
  5. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  6. Pers de sinaasappel uit.
  7. Neem de broodblokjes uit de pan.
  8. Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap en de mosterd.
  9. Breek de ham in stukjes en schep ze met de broodblokjes door de spinazie. Meng op het laatst de dressing er door.

Menusuggestie

Lekker met een stukje varkensfricandeau en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 stukjes varkensfricandeau
  •     6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.
 

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1660 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum