Getty Images
Een recept met een zoetzure smaakbeleving.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 25 gram rozijnen
- 1 klein spitskooltje
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel olie
- 20 gram gerapste belegen 30+ met minder zout
Bereiding
- Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
- Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
- Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie. Roer de geraspte kaas er door.
- Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde gehaktschijf en krieltjeaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram rundergehakt
- 1 volkoren boterham
- stukje ui
- 350 gram krieltjes
Ingrediënten over?
Tomatenketchup: bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
9 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
5 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum