Spitskoolsalade met kaasdressing

Getty Images

Een recept met een zoetzure smaakbeleving.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 25 gram rozijnen
  • 1 klein spitskooltje
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel olie
  • 20 gram gerapste belegen 30+ met minder zout

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
  2. Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
  3. Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie. Roer de geraspte kaas er door.
  4. Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde gehaktschijf en krieltjeaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 volkoren boterham
  • stukje ui
  • 350 gram krieltjes

Ingrediënten over?

Tomatenketchup: bewaar een fles tomatenketchup altijd in de koelkast. De ketchup is ongeveer 9 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum