Getty Images
Vandaag staat op het menu: spruitjes a la polonaise. Ook lekker met een hamlapje en aardappelen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 sneetje (oud) brood
- 6 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel kappertjes
- 400 gram spruitjes
Bereiding
- Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
- Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
- Maak de peterselie en de knoflook schoon. Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
- Pel het ei en hak het fijn.
- Meng het ei en de kappertjes door het mengsel.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Schep het mengsel door de spruitjes.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram hamlapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum